Кафедра харчових технологій
Permanent URI for this community
Browse
Browsing Кафедра харчових технологій by browse.metadata.dateaccessioned
Now showing 1 - 20 of 270
Results Per Page
Sort Options
Item Розширення асортименту та дослідження харчової і біологічної цінності овочеплодових пюре(2012) Матенчук, Людмила ЮріївнаВстановлено, що науково обгрунтоване поєднання низькокислотної овочевої сировини з висококислотною плодовою дає можливість отримати продукти високої органолептичної якості з підвищеною біологічною цінністюItem Моделювання впливу факторів на плоди вишні під час зберігання(2014) Василишина, Олена ВолодимирівнаItem Фенольні сполуки продуктів переробки плодів дерену(2012) Гайдай, Ірина ВолодимирівнаItem Вплив обробки на вміст ароматичних сполук у спиртованих соках з плодів кизилу(2009) Гайдай, Ірина Володимирівна; Литовченко, Олександр МихайловичItem Нетрадиційна сировина у плодоягідному виноробстві(2008) Гайдай, Ірина Володимирівна; Литовченко, Олександр Михайлович; Рибак, Галина МихайлівнаItem Вплив агротехніки вирощування та післяжнивного фракціонування на борошномельні і хлібопекарські властивості пшениці(2014) Гайдай, Григорій Сергійович; Гайдай, Ірина Володимирівна; Новак, Лариса ЛеонідівнаItem Плоди дерену як джерело біологічно активних речовин(2011) Гайдай, Ірина ВолодимирівнаItem Вплив температури зберігання та сортових особливостей яблуні на лежкоздатність її плодів(2012) Гайдай, Г.С.; Гайдай, І.В.Item Використання екстрактів і соку з дерену в технології плодово-ягідних алкогольних напоїв(2011) Гайдай, І.В.; Литовченко, О.М.; Домарецький, В.А.; Мельник, І.В.Item Дослідження фенольного комплексу плодів дерену та розробка й оптимізація технології його переробки(2012) Гайдай, Ірина ВолодимирівнаItem Розроблення моделі шахтної зерносушарки(Одеська національна академія харчових технологій, 2014-04-29) Ткаченко, Геннадій Володимирович; Нетяга, Анастасія ВасилівнаНапівавтоматичний режим роботи зерносушарки передбачає заповнення шахти зерном, встановлення температури агента сушіння, рециркуляцію зерна зони охолодження (не потрібне лише для модульних сушарок), встановлення температури зерна та вологості у режимі ручного керування. Тільки зі встановленням стабільного режиму сушіння керування роботою зерносушарки переводять у автоматичний режим.Item Кілька думок щодо теплової обробки кормів задля боротьби з африканською чумою свиней(2015-10) Ярошенко, Володимир ВолодимировичУ зв’язку з активізацією поширення африканської чуми свиней (АЧС) цього літа, на обласних ДНПК неблагополучних регіонів було прийнято рішення про зобов’язання свиногосподарств термічно обробляти корми. Однак як виконати це положення? Скільки це коштуватиме підприємству і наскільки ефективно у недопущенні проникнення АЧС на ферму?Item Технологічні властивості зерна проса сорту Веселоподільське 16(Збірник наукових праць Уманського НУС, 2011) Костецька, Катерина Василівна; Осокіна, Ніна МаксимівнаItem Комплексне дослідження нетрадиційних пряноароматичних рослин та їх використання в овочевих консервах(Вінницький державний аграрний університет, 2009) Костецька, Катерина Василівна; Осокіна, Ніна Максимівна; Корабльова, Ольга АнатоліївнаТрадиційно в якості ароматизаторів консервна прмисловість використовує імпортні прянощі топічного походження – чорний гіркий та запашний перець, корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, імбир тощо. Щорічно закупається велика кількість цієї сировини. Проте, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, нирок та печінки консерви із сильними імпортними ароматизаторами протипоказані. Їх можна повноцінно замінити нетрадиційними пряноароматичними рослинами. Такі культури як васильки, монарда, майоран, лофант, вітекс, чабер, естрагон, шавлія тощо, мають приємний аромат і смак, багаті на біологічно активні речовини, можуть надавати м’яку терепевтичну дію, тому використовуються і як харчові, і як лікарські рослини в народній та офіцинальній медицині. Нині зросло значення ефіроолійних і лікарських рослин як джерело БАР, у тому числі стимулюючої та адаптогенної дії.Item Удосконалення технології та розширення асортименту консервів із баклажанів(УНУС, 2017-02-02) Токар, Анастасія ЮхимівнаНаведено результати дослідження показників якості консервів з плодів баклажана, виготовлених за допомогою різних технологічних способів обробки сировини перед обжарюванням з метою зниження вмісту жиру в консервах.Item Формування ароматичного комплексу некріплених виноматеріалів з плодів чорної смородини(ОНАХТ, 2017-02-02) Токар, Анастасія ЮхимівнаItem Вплив оброблення баклажанів на зменшення всмоктування олії під час їх обсмажування(УНУС, 2017-02-02) Токар Анастасія ЮхимівнаРозглянуто проблему зменшення всмоктування олії баклажанами за умови обсмажування під час виробництва закусочних консервів. Значний вміст олії в консервах обмежує їх споживання через високу калорійність. Досліджено вплив попереднього оброблення баклажанів на зменшення всмоктування олії під час обсмажування залежно від тривалості зберігання.Item Хіміко-технологічна оцінка плодів агрусу для виготовлення некріплених виноматеріалів(УНУС, 2017-02-02) Токар Анастасія ЮхимівнаНаведені результати досліджень з визначення якості плодів аґрусу, оптимізації процесу бродіння, рекомендованої раси дріжджів для виготовлення некріплених виноматеріалів.Item Економічна ефективність консервування продуктів з йошти(УНУС, 2017-02-02) Токар Анастасія ЮхимівнаРозглянуто й обґрунтовано новий метод оцінки економічної ефективності переробки дефіцитної та нетрадиційної сировини.Item Наукові статті(УНУС, 2017-02-23) Заморська, Ірина Леонідівна