Repository logo
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Communities & Collections
  • All of DSpace
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Nesterchuk, Yuliia"

Now showing 1 - 3 of 3
Results Per Page
Sort Options
  • No Thumbnail Available
    Item
    INDICATORS OF THE LEVEL OF FOOD SECURITY IN UKRAINE
    (Warsaw university of Life Sciences, 2020) Rybchak, Vitalii; Blenda, Nataliia; Nesterchuk, Yuliia
    The article analyzes the domestic and world methods of assessing the level of food security. The national peculiarities of food security are considered, its level in Ukraine is analyzed according to the indicators of daily energy value of human diet, consumption of different types of food per capita, food structure and food independence. The calculated indicators of adequacy of consumption for certain foods are quite low, in particular: fish and fish products; fruits, berries and grapes; milk and dairy products; meat and meat products. These indicators are evidence of an imbalance in the diet of the population, which is trying to provide their own energy needs through more affordable products. The key problem of food security in Ukraine today is the affordability of products. It is the low purchasing power of the population that in some way hinders the development of production and the economy as a whole
  • No Thumbnail Available
    Item
    Indicators of the level of food security in Ukraine
    (Wydawnictwo SGGW ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa, 2020-09) Rybchak, Vitalii; Nesterchuk, Yuliia; Blenda, Nataliia
    The article analyzes the domestic and world methods of assessing the level of food security. The national peculiarities of food security are considered, its level in Ukraine is analyzed according to the indicators of daily energy value of human diet, consumption of different types of food per capita, food structure and food independence. The calculated indicators of adequacy of consumption for certain foods are quite low, in particular: fish and fish products; fruits, berries and grapes; milk and dairy products; meat and meat products. These indicators are evidence of an imbalance in the diet of the population, which is trying to provide their own energy needs through more affordable products. The key problem of food security in Ukraine today is the affordability of products. It is the low purchasing power of the population that in some way hinders the development of production and the economy as a whole.
  • No Thumbnail Available
    Item
    Instrumentos estatais para o desenvolvimento da atividade empresarial na esfera agrária.
    (Виробництво EAAR - редакційних авторів та асоційованих дослідників., 2021) Nesterchuk, Yuliia; Bechko, Petro; Mudrak, Ruslan P.; Sokoliuk, Serhii; Melnyk, Liudmyla
    Метою роботи є створення ефективних державних інструментів розвитку підприємницької діяльності в аграрному секторі України. Для досягнення поставленої мети було використано ряд методів економіко-математичного аналізу даними панелей країн ЄС та ОЕСР за період 1986-2020 років: регресійна модель взаємозв'язку між загальною вартістю аграрного виробництва та повною підтримкою аграрного сектору, структурними видами та обсягами такої підтримки; статистика регресії залежності, методи порівняльного аналізу та графічного аналізу. Результати дозволили встановити, що зміна загальної вартості продукції в аграрному секторі на 96,79% визначається видами та структурними обсягами державної підтримки, наданої аграрному сектору. Для розвитку ділової активності в аграрному секторі України доцільно активізувати систему державної підтримки знань та інновацій, інфраструктури аграрної сфери та оптимізувати заходи нагляду та контролю, значно переважати серед внутрішніх регуляторних інструментів аграрної сфери.
  • Головний сайт Університету
  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback
© 2025 Уманський НУ. Працює на базі DSpace