Скуртол, Світлана Дмитрівна2015-11-252015-11-252007Скуртол С.Д. Управління якістю продукції молокопереробних підприємств : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 «Економіка та управління підприємствами» / С.Д. Скуртол. – Житомир: ПП «Рута», 2007. – 21 с.http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/609Обґрунтовано методологічний принцип управління якістю продукції, спрямований на забезпечення випереджаючого зростання витрат на технологічні інновації та стратегічно орієнтованих витрат на підвищення якості у порівнянні із динамікою загальних витрат на якість та виробничих витрат в цілому. Уточнено вплив заходів з оптимізації системи управління якістю на динаміку показників якості продукції та ефективність функціонування молокопереробних підприємств, що ґрунтується на визначальній ролі механізму управління витратами на якість та оцінюванні розмірів втрат через недосконалу якість продукції. Удосконалено методичний підхід до оцінювання ефективності управління якістю продукції на підприємствах, який, на відміну від існуючих, засновано на системі взаємоув'язаних показників (споживчих, внутрішньоорганізаційних і когнітивних, фінансових) з використанням ранжування та оцінювання вагомості показників якості; класифікацію витрат на якість продукції, яка, на відміну від існуючої, передбачає диференціацію на стратегічні витрати на розвиток якості, поточні оцінювальні витрати на якість та реальні втрати від недосконалої якості.якість продукціїуправління якістю продукціїуправління якістю продукції молокопереробних підприємствстратегічно орієнтовані витрати на підвищення якості продукціїоптимізація системи управління якістювитрати на якість продукціїефективність управління якістю продукціїранжування та оцінювання вагомості показників якостіУправління якістю продукції молокопереробних підприємствАвтореферат дисертації