Найченко Володимир Михайлович2017-03-022017-03-022016-02-03ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ПЛОДІВ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ ТА ЇЇ ЗБЕРЕЖЕННЯ В ПРОДУКТАХ КОНСЕРВУВАННЯhttp://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/5546Дисертацію присвячено вирішенню проблеми формування якості плодів чорної смородини та її збереження шляхом консервування заморожуванням, переробкою на соки, компоти, концентровані продукти. Науково обґрунтовано вплив агрокліматичних показників на тривалість періоду вегетації рослин чорної смородини, харчову та біологічну цінність плодів. Оптимізовано умови зберігання заморожених плодів, досліджено природу їх високої вологоутримуючої здатності, показано переваги швидкозаморожених плодів. Удосконалено способи попередньої обробки плодів для підвищення соковіддачі та встановлено їх вплив на якість соку. Показано вплив терміну, способу збирання плодів, їх короткострокового зберігання на товарний стан та якісні показники сировини і консервів. Досліджено збереженість біологічно активних речовин та колір продуктів. Ключові слова: плоди чорної смородини, помологічний сорт, агрокліматичні показники, хімічний склад, збереженість, заморожування, соки, компот, концентровані продукти.плоди чорної смородини, помологічний сорт, агрокліматичні показники, хімічний склад, збереженість, заморожування, соки, компот, концентровані продукти.ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ПЛОДІВ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИТА ЇЇ ЗБЕРЕЖЕННЯ В ПРОДУКТАХ КОНСЕРВУВАННЯАнімація