Семенда, Дмитро КостянтиновичСеменда, Ольга Володимирівна2015-12-082015-12-082014Семенда Д.К. Розвиток органічного виробництва в сільськогосподарських підприємствах / Д.К. Семенда, О.В. Семенда // Агросвіт. – 2014. – № 7. – С. 42 – 46.http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/864Обгрунтовано теоретичні погляди на органічне виробництво в сільськогосподарських підприємствах. Розглянуто ідею органічного землеробства, яка передбачає повернення першоджерел ведення сільського господарства, а саме: мінімальний обробіток грунту й повна відмова від застосування агрохімікатів та мінеральних добрив, що сприяє підвищенню природної біологічної активності у грунті, відновленню балансу поживних речовин. Органічне землеробство скорочує витрати на виробництво екологічної продукції, сприяє збереженню навколишнього середовища, природного біорізноманіття, відтворює природну родючість грунтів. Проаналізовано особливості розвитку світового органічного виробництва та досліджено вплив чинників, що стимулюють його, а також передумови становлення органічного землеробства в Україні та ринку органічних продуктів. Розглянуто економічну ефективність виробництва продукції рослинництва в сільськогосподарських підприємствах, які вирощують продукцію по "Mini-till", "No-till" та традиційній технології.uk-UAорганічне землеробствосертифікована продукціясвітовий ринок органікиNo-tillповерхневий обробіток грунтутрадиційна технологіянульова технологіядотаціїорганічна продукціягумусРозвиток органічного виробництва в сільськогосподарських підприємствахСтаття