Наталія ОляднічукNataliya OlyadnichukОльга ПідлубнаOlha Pidlubna2023-12-272023-12-272020Оляднічук Н.В., Підлубна О.Д. Удосконалення організації обліку і контролю виробництва сільськогосподарської продукції // Приазовський економічний вісник. Електронний науковий журнал. 2020р. №6(23). С.262-268.ISSN (Online): 2522-4263https://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/10238Суб’єкти підприємництва мають альтернативні варіанти (визначені обліковою політикою підприємства) для оцінювання виробленої сільськогосподарської продукції. Управління якістю сільськогосподарської продукції є невід’ємною частиною системи управління підприємством. Результати дослідження стану обліково-економічної інформації свідчить про те, що показники якості в первинних документах, документах аналітичного і синтетичного обліку та звітності відображені недостатньо повно, а саме без урахування сучасних вимог до міжнародних стандартів якості продукції. Для покращення організації обліку й контролю виробництва сільськогосподарської продукції необхідно підвищити значимість управлінського обліку щодо накопичення витрат виробництва та їх структурного аналізу задля формування необхідної інформації та прийняття управлінських рішень.uk-UAУдосконалення організації обліку і контролю виробництва сільськогосподарської продукціїСтаття