Крижанівський, Віталій Григорович2017-03-232017-03-232009Крижанівський В. Г. Біологічна активність ґрунту під посівами гороху, пшениці озимої та буряків цукрових на фоні різних заходів основного обробітку / В. Г. Крижанівський // Матеріали Всеукраїнської наукової конференції молодих учених. – Умань, 2009. – Ч. 1. – С. 33–34.http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/6138Важливу роль у підвищенні родючості ґрунту відіграють ґрунтові мікроорганізми. В процесі їх життєдіяльності в ґрунті мінералізуються рослинні рештки з утворенням доступних для рослин елементів живлення. Забезпеченість рослин поживними речовинами залежить не тільки від кількості внесених добрив, а й від біологічної активності ґрунту. Ґрунтова мікрофлора бере участь у формуванні і регулюванні практично всіх агрономічноцінних властивостей ґрунту. Однак до найбільш важливих, що зумовлюють стратегію ґрунтової родючості, належить склад мікробних ценозів та біологічна активність ґрунту.uk-UAбіологічна активність грунтугорохпшениця озимабуряки цукровіобробіток грунтуБіологічна активність ґрунту під посівами гороху, пшениці озимої та буряків цукрових на фоні різних заходів основного обробіткуІнше