Яценко В.В.Воробйова Н.В.2022-10-182022-10-182022Яценко В.В. Сортові особливості формування продуктивності бобів овочевих за використання біоінокулянтів і мікоризоутворювача. Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки, вип. 126. С. 106-113.https://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/9303У статті наведено результати досліджень впливу біоінокулянтів та мікоризоутворюючого препарату на формування продуктивності бобів овочевих в умовах Правобережного Лісостепу України. В досліді впродовж 2020–2021 рр. вивчали два сорти бобів овочевих (Вндзорські й Екстра Грано Віолетто), які вирощували з окремим і сумісним використанням біоінокулянтів (Андеріз 2л/т і Ризоактив бобові 2 л/т) та мікоризоутворюючого препарату (Мікофренд 1,5 л/т). Урожайність зелених бобів у сорту Віндзорські була в межах 23,4–25,4 т/га. Найбільший приріст було відмічено у варіантах із застосуванням інокулянтів з Мікофрендомuk-UAСортові особливості формування продуктивності бобів овочевих за використання біоінокулянтів і мікоризоутворювачаСортові особливості формування продуктивності бобів овочевих за використання біоінокулянтів і мікоризоутворювачаСтаття