Нагернюк, Діана Валентинівна2015-12-172015-12-172010Нагернюк Д.В. Методичні підходи до оцінки конкурентоспроможності продукції / Д.В. Нагернюк // Вісник Сумського національного аграрного університету Серія «Економіка та менеджмент» Випуск 6/1 (41), 2010. – С. 102 – 108.http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/1224При оцінці конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції доцільним є врахування економічних, екологічних і соціальних факторів. Економічні фактори включають в себе рівень витрат і ціни на кінцеві види продукції; екологічні полягають в забезпеченні відповідних вимог продукції стандартам якості та економному використанні ресурсів і збереженні навколишнього середовища; соціальні в забезпеченні населення необхідними продуктами харчування.В статті проведено ґрунтовний аналіз основних методичних підходів до оцінки конкурентоспроможності продукції, виявлено їх переваги та недоліки. Запропоновано при оцінці конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції враховувати економічні, екологічні та соціальні фактори.uk-UAконкурентоспроможність продукціїсільськогосподарська продукціяоцінкаінтегральний показникМетодичні підходи до оцінки конкурентоспроможності продукціїСтаття