Browsing by Author "S. TRETIAKOVA"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item THE INFLUENCE OF THE DURATION, THE METHOD OF SOWING AND THE REDUCTION RATES ON THE GROWTH AND PRODUCTIVITY OF WINTER WHEAT(Редакційно-видавничий центр УНУС, 2020) S. POLTORETSKYI; S. TRETIAKOVA; I. MOSTOVIAK; A. YATSENKO; N. POLTORETSKA; A. BEREZOVSKYIНаведено аналітичний огляд вітчизняних і зарубіжних літературних джерел, щодо впливу строку і способу сівби на ріст, продуктивність, забур’яненість, ураження посівів пшениці озимої (Triticum aestivum L.) хворобами і шкідниками в різних ґрунтово-кліматичних умовах. В результаті проведеного аналізу встановлено, що науковці й до нині не мають єдиної думки 24 стосовно конкретних параметрів виконання цих агрозаходів. Проте, більшість з них зазначають, що в останні 10–15 років оптимальні строки сівби змістилися від оптимально ранніх до середніх і оптимально пізніх з урахуванням конкретних ґрунтово-кліматичних умов регіону вирощування культури. Вибір строку сівби супроводжується змінами й стосовно інших елементів технології вирощування пшениці озимої – добору сортів стосовно групи стиглості, встановлення норми висіву й способу сівби. Неоднозначним є вплив цих агрозаходів на продуктивність посівів та якість сформованого врожаю.